Price as an Analytical Tool for Creation Microeconomic Equilibrium in the Market of Imperfect Competition - Maas, Maximilian, 1988-
Úlohou ekonomických modelov je hľadanie a interpretácia trhovej rovnováhy a spôsobu, akým k nej dochádza. Formulácia všeobecnej trhovej rovnováhy v úplnej konkurencii sa nezdá byť možná, keď sa uvažuje o komplexnejšej trhovej forme, ako je monopolistická konkurencia. Čím vyššia je zložitosť úvahy a čím konkrétnejšie modely zobrazujú realitu, tým sa stávajú mechanizmy komplexnejšie, ktoré predstavujú trhovú rovnováhu. Očakáva sa budúci výskum na posúdenie miery nedokonalosti. To isté platí pre otázku vplyvu kontrolných mechanizmov a trhu intervencie na nedokonalých konkurenčných trhoch.