Better Regulation as a Process to Improve the Business Environment - Hajduová, Zuzana, 1974-
Hlavným rysom prosperujúcej krajiny je vytváranie čo najlepších podmienok podnikateľského prostredia znížením regulačných nákladov na jeho inkluzívny rast. Požiadavky na regulačné opatrenia na riešenie dôležitých sociálnych a ekonomických problémov sa postupne znížujú. Na vyriešenie týchto problémov musia vlády pristupovať k systematickému prijímaniu lepších regulačných rozhodnutí; to znamená vybrať si najviac nákladovo efektívne možnosti vo všetkých oblastiach regulácie. Systematický prístup k identifikácii a posudzovaniu nákladov na dodržiavanie predpisov poskytuje subjektom s rozhodovacou právomocou výrazne lepšiu informačnú základňu, čím sa zabezpečí lepšie pochopenie očakávaných regulačných vplyvov.