Ukazovatele ekonomickej globalizácie v medzinárodnom obchode - export a import v krajinách V4 - Rudý, Stanislav, 1997-
Príspevok poukazuje na aktuálnu situáciu v krajinách Vyšehradskej štvorky. Pohľad na konkurencieschopnosť týchto krajín (Slovensko, Česko, Poľsko, Maďarsko) v prepojení na medzinárodný obchod a globalizáciu. Import a export tovarov a služieb vo vybraných krajinách, kde údaje boli získané z hlavného štatistického úradu Európskej únie - databázy Eurostat. Významnosť potravinárskeho priemyslu na celom exporte a importe krajín V4 v globálnom medzinárodnom obchode. Tieto údaje boli získané zo špecializovanej inštitúcie Organizácie spojených národov - Svetovej Banky.