On the Relationship between Nurse Motivation and Patient Satisfaction in Hospitals - Sakowski, Ariane, 1974-
Nemecká populácia starne. V r. 2015 potrebovali starostlivosť približne 3 milióny Nemcov, čo je 3,7 % obyvateľstva a je to zhruba o 50 % viac, než v roku 1999. Ich počet sa prudko zvýši, až približne na 4 milióny ľudí, ktorí budú potrebovať starostlivosť v roku 2035. Počet profesionálov v oblasti starostlivosti v Nemecku bude musieť prudko vzrásť – na približne 1/2 milióna do roku 2035, čo je o 44 % viac, než ich je v súčasnosti.