Hrozby na internete - Phishing - Kudlová, Zuzana, 1986-
Hrozby na internete sú veľmi aktuálnou témou, ktoré sa rozvinuli vo väčšej miere počas pandémie COVID-19. Ľudia v tomto období nevychádzali zo svojich domovov a väčšinu času trávili pri televízoroch a počítačoch. Práve spomínané počítače lákali ľudí na rôzne činnosti spojené s vylákaním peňazí od nich, zneužitím osobných údajov alebo ich informovali vymyslenými informáciami, tzv. hoaxami. V tomto príspevku sa budeme venovať jednotlivým hrozbám, ktoré číhajú vo virtuálnom svete a následne ich charakterizujeme a porovnáme.