The Impact of Inflation on Selected Socio-Economic Indicators in Slovakia - Bango, Adrián, 1998-
Skúmanie vplyvu inflácie na spotrebiteľov na Slovensku a posúdenie, ako to ovplyvňuje tri kľúčové sociálno-ekonomické ukazovatele: čistý príjem domácností, čisté výdavky domácností a mieru nezamestnanosti. Inflácia a Harmonizovaný index spotrebiteľských cien (HICP). Porovnanie miery inflácie HICP Slovenska s ostatnými krajinami Európskej únie pomocou grafov. Na analýzu údajov štúdia využíva Grangerov test kauzality.