Development of Tourism in the Slovak Republic After the Covid-19 Pandemic in Terms of the Number of Visitors in Accommodation Facilities - Barkóciová, Miroslava, 1996-
V dôsledku pandémie COVID-19 a súvisiacich opatrení došlo nielen na Slovensku k výraznému poklesu návštevnosti v ubytovacích zariadeniach, v návštevnosti turistických destinácií a znížení ponuky služieb súvisiacich s cestovným ruchom. Tento článok sa zameriava na obnovu cestovného ruchu po pandémii COVID-19 z pohľadu príchodu návštevníkov do ubytovacích zariadení. Porovnáva 5 typov ubytovacích zariadení a ich návštevnosť celkovo za SR a za jednotlivé regióny SR podľa členenia NUTS II.