Applying TESOL Methodology Not Only to Business English Classes Within the Learner-Centred Approach - Zamborová, Katarína, 1988-
Článok pojednáva o metodológii TESOL a jej aplikácii na hodinách obchodnej angličtiny v rámci prístupu zameraného na študenta. Motiváciou pre tento článok je kurz metodológie TESOL, ktorý autorka absolvovala na University of Maryland Baltimore County v USA. Teoretická časť príspevku sa dotýka troch tém diskutovaných v kurze: 1. Metodológia v novom tisícročí, 2. Výučba zameraná na študenta vo veľkých triedach s obmedzenými zdrojmi a 3. Kritické myslenie vo vyučovaní jazykov. Pedagogické implikácie sú založené na príkladoch z kurzu s dôrazom na aplikácie na hodinách obchodnej angličtiny.