Quality of Life in Terms of Employment in EU Countries - Vojtková, Mária, 1966-
Produktivita alebo produktívna a iná hlavná činnosť zahŕňa platenú aj neplatenú prácu. Práca ovplyvňuje kvalitu života ľudí nielen prostredníctvom príjmu, ale nám poskytuje aj určitú pracovnú identitu, keďže čas strávený v práci predstavuje významnú časť nášho života a významne ovplyvňuje celkové šťastie a pocit zmyslu života človeka. Príspevok sa zameriava na jeden z deviatich rozmerov kvality života, a to na rozmer zamestnanosti alebo produktivity a ďalších hlavných činností zamestnanosti v krajinách Európskej únie. Výsledkom je porovnanie kvality života v skupinách krajín EÚ, ktoré dosahujú podobné hodnoty ukazovateľov dimenzie zamestnanosti v rokoch 2019 a 2020 pomocou Wardovej metódy zhlukovania, s použitím nástroja štatistickej analýzy SAS Enterprise Guide 5.1 a SAS JMP 14.