Marketing in Healthcare – Information Seeking Before Choosing a Healthcae Provider in Hungary - Szigeti, Szilárd
Naša štúdia skúma demografické faktory maďarských zákazníkov, ktoré ovplyvňujú správanie pri hľadaní zdravia a získavaní informácií o zdraví pri výbere poskytovateľa zdravotnej starostlivosti. Cieľom našej štúdie je preskúmať marketing v zdravotníctve a postoje spotrebiteľov v Maďarsku. Výskum sa uskutočnil vo februári 2021 a bol realizovaný medzi dospelými obyvateľmi Maďarska. Väčšina respondentov využíva internet (64,4 %) ako nástroj, ktorý im pomáha pri výbere poskytovateľa zdravotnej starostlivosti. Najčastejšie však získavajú informácie od lekára (70,3 %), členov rodiny (58,5 %), priateľov (46,6 %) a zdravotníckych pracovníkov (40,0 %). Čím je spotrebiteľ mladší, tým je pravdepodobnejšie, že pri výbere poskytovateľa zdravotnej starostlivosti vyhľadáva informácie na internete. Čím je spotrebiteľ starší, tým je pravdepodobnejšie, že pri výbere poskytovateľa zdravotnej starostlivosti získa informácie od svojho lekára