Fyzické osoby, za ktoré platí poistenie štát - Danajovičová, Katarína
V priebehu života sa človek stretne so životnými situáciami, počas ktorých platí poistenie štát. Štát vo väčšej miere platí za človeka najmä zdravotné poistenie v súlade so zákonom č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení v z.n.p.. Situácie, kedy platí poistné štát v súlade so zákonom č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v z.n.p. a sprehľadnenie orientácie v paragrafoch tohto zákona.