Assessment of the Impact of Agricultural Support on Crop Diversity - Žáková Kroupová, Zdeňka
Skúmanie vplyvu poľnohospodárskej podpory na diverzitu plodín meranú indexom diverzity. Výsledky naznačujú, že poľnohospodárske dotácie majú obmedzený vplyv na poľnohospodársku biodiverzitu. Použitím jedinečných údajov na úrovni fariem autori ukazujú, že dotácie podporujú príjem farmárov a nie poľnohospodársku biodiverzitu.