How to Reduce the Extreme Risk of Losses in Corn and Soybean Markets? Construction of a Portfolio With European Stock Indices - Živkov, Dejan
Kvôli pandémii COVID-19 a vojne na Ukrajine došlo k výraznému zvýšeniu cien poľnohospodárskych komodít, čo nevyhnutne znamená vysoké riziko. V tomto článku sa autori snažia zmierniť extrémne riziko kukurice a sóje budovaním multivariačných portfólií s rozvinutými a rozvíjajúcimi sa európskymi akciovými indexmi.