Úroveň ochoty pomáhať zdravotníckych záchranárov na Slovensku - Littva, Vladimír
Prax v rámci zdravotníckych povolaní poukazuje na potrebu dobrého rozvinutia kladných behaviorálnych vlastností pracovníkov v zdravotníctve. K nim patrí aj ochota pomôcť pacientovi. Aj keď sa táto charakterová vlastnosť už dlhodobo považuje za podstatnú podmienku zdravotnej starostlivosti, v klinickej praxi trvalo dlho, kým sa jej začala venovať primeraná pozornosť. V našom prieskume sme zisťovali ako vek, skúsenosti, rodina, vzdelanie a pracovné prostredie vplývajú na stupeň prejavenej ochoty u zdravotníckych záchranárov na Slovensku.