Konanie za a v mene zamestnávateľa v pracovnoprávnych vzťahoch - Sapáková, Jana
Na prvý pohľad sa nezdá, že by v otázke konania za zamestnávateľa a v jeho mene mohol byť nejaký problém. V praxi však skutočne k problémom dochádza, a preto je potrebné identifikovať, kto je zamestnávateľ a kto je oprávnený za neho alebo v jeho mene robiť právne úkony voči zamestnancom. Nesprávny postup, resp. konanie osoby, ktorá na to nie je oprávnená, môže byť problémom okrem iného pri skončení pracovného pomeru výpoveďou alebo okamžitým skončením, či už z dôvodu, že výpoveď alebo okamžité skončenie neboli podpísané na to oprávnenou osobou, alebo kroky, ktoré k nim viedli, neboli uskutočnené oprávnenou osobou.