Sustainability-Oriented Innovation: Crucial Sources to Achieve Competitiveness - Urbancová, Hana
Inovácie sú dôležitou súčasťou udržateľnej spoločnosti a predpokladom pre dlhodobú konkurencieschopnosť organizácií. Neustále inovácie môžu podporovať udržateľnosť organizácií, čo predstavuje dôležitú oblasť pre každú organizáciu a pre celú spoločnosť. Cieľom tohto dokumentu je identifikovať hlavné zdroje inovácií, ktoré podporujú udržateľnosť a konkurencieschopnosť v skúmaných organizáciách. Štúdia je založená na kvantitatívnom aj kvalitatívnom výskume za použitia nástrojov deskriptívnej štatistiky a faktorovej analýzy metódou hlavných komponentov. Z výsledkov vyplynulo, že hlavnými zdrojmi inovácií sú zainteresované strany (stakeholders) zúčastnené v predajnom reťazci, v primárnom i aplikovanom výskume, v inovačných programoch zameraných na zamestnancov i zákazníkov a benchmarkingu.