Právne aspekty odmeňovania viceprimátora - Čentík, Tomáš
Problematiku odmeňovania zástupcu primátora (viceprimátora) upravuje zákon č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení v z. n. p. (ďalej len „zákon o obecnom zriadení“) v ustanovení § 25. Cieľom článku je objasniť textáciu právnej úpravy aj za použitia iných metód právnej interpretácie ako výlučne jazykovej metódy. Výlučné používanie jazykového výkladu totiž môže viesť k objektívne nespravodlivým, ba až absurdným záverom, ktoré nevystihujú zmysel a účel relevantnej právnej normy.