Daňové a odvodové povinnosti vo vzťahu k zdedenému majetku - Ihnatišinová, Denisa, 1983-
Na účely zdanenia daňou z príjmov je potrebné rozlišovať, či ide o príjem, získaný dedením majetku, ktorý nie je predmetom dane, alebo ide o príjem, plynúci zo zdedeného majetku, napr. majetok sa prenajíma, alebo došlo k predaju zdedeného majetku, ktorý je predmetom dane a za predpokladu, že nepodlieha oslobodeniu, vzniká povinnosť ho priznať v daňovom priznaní a vypočítať daň.