Procesný postup obce po podaní odvolania - Hrtánek, Ladislav
V správnom konaní má obec procesné postavenie správneho orgánu. Pokiaľ účastník správneho konania podá odvolanie proti rozhodnutiu obce, tak obec musí zvážiť, či podanému odvolaniu vyhovie v celom rozsahu. Pokiaľ sa tak stane, obec môže o podanom odvolaní vydať rozhodnutie v rámci autoremedúry. Ak má však obec len čiastočné výhrady proti podanému odvolaniu, odvolanie postúpi odvolaciemu orgánu. Predmetom tohto článku je procesný postup obce po podaní odvolania účastníkom správneho konania.