Finding Specific Groups of Agricultural SMEs That Use Digital Technologies to Manage Selected Processes - Havierniková, Katarína
Príležitosti pre malé a stredné podniky (MSP) v kontexte 4. priemyselnej revolúcie - digitálnej priemyselnej revolúcie. Príspevok sa zaoberá problematikou identifikácie špecifických skupín poľnohospodárskych MSP využívajúcich digitálne technológie na riadenie vybraných procesov. Hlavným cieľom príspevku je zistiť, či je možné poľnohospodárske MSP, ktoré implementovali svoje procesy pomocou informačných technológií, rozdeliť do niekoľkých charakteristických skupín, ktoré sa výrazne líšia typmi procesov. Naplnenie obsahu príspevku je založené na výskume primárnych údajov a ich analýze vo vzťahu k definovanej téme výskumu. Na dosiahnutie tohto cieľa bola použitá metóda klastrovej analýzy.