Inter-Municipal Cooperation - A Tool for Solving and Satisfying the Heterogeneous Residents Needs - Masárová, Jana
Medziobecná spolupráca je alternatívnou formou spolupráce, ktorá umožňuje obciam spoločne dosahovať ciele a záujmy týkajúce sa širokého spektra vybraných problémov partnerských obcí. Možno ju vnímať nielen ako nástroj na riešenie naliehavých otázok existencie a fungovania obcí a miest, ale aj ako nástroj na zlepšenie kvality života a služieb občanov patriacich do realizovaných útvarov. Cieľom tohto príspevku je poukázať na aktuálnu situáciu v oblasti všeobecnej spolupráce v Slovenskej republike, ako aj pohľad zainteresovaných strán na túto formu spolupráce.