Analysis of Political Speeches During the SARS-CoV-2 Pandemic in a Comparative Perspective of Male- and Female-Led Governments - Horváth, Peter
Pandémia nového typu koronavírusu SARS-CoV-2 je stále globálnym problémom. Pandémia okrem iného výrazne zasiahla aj do politických preferencií strán a preto výrazne ovplyvnila aj politické vyjadrenia a prejavy premiérov či prezidentov. V tejto štúdii analyzujeme politické prejavy premiérov v krajinách, kde vládne parlamentný systém. Analýza prejavov predsedov vlád je vnímaná v komparatívnej perspektíve krajín V4 na čele s mužmi a krajín severozápadnej Európy na čele so ženami. Zameriavame sa na politické vyhlásenia počas prvej vlny pandémie koronavírusu v roku 2020.