Dokumentácia o transferovom oceňovaní v roku 2023 (veľký prehľad s komentárom) - Kočiš, Michal
Najnovšie zmeny a doplnenia zákonnej právnej úpravy transferového oceňovania, ktoré nadobudli účinnosť 1. 1. 2023 a na tento legislatívny vývoj nadväzujúca aj aktualizovaná úprava pravidiel pre spracovanie dokumentácie o transferovom oceňovaní v novom Usmernení Ministerstva financií Slovenskej republiky č. MF/020061/2022-724 o určení obsahu dokumentácie podľa zákona o dani z príjmov v z. n. p. Rozdiel medzi uplatňovaním princípu nezávislého vzťahu a vedením transferovej dokumentácie. Režimy transferového oceňovania (režim ostražitosti, štandardný režim a zjednodušený režim). Účel a právny základ dokumentácie, rozsah dokumentácie o transferovom oceňovaní a základné pravidlá pre vedenie dokumentácie. Časová pôsobnosť usmernení o transferovej dokumentácii. Úplná, základná a skrátená dokumentácia.