Živnosť a s. r. o. – najrozšírenejšie formy podnikania v porovnaní - Otáhalová, Zuzana
Benefity a porovnania s. r. o. a živnostníkov ako dvoch foriem a právnych rámcov, ktoré podľa štatistiky vzniku firiem a živnostníkov dlhodobo patria medzi najrozšírenejšie formy podnikania. S. r. o. a jej základné právne rozmery, orgány s. r. o. Určenie, kto je živnostník a kto SZČO. Výhody a nevýhody s. r. o. a podnikania ako živnostník – možnosti vyberania peňazí z podnikania, „imidž“, zverejňovanie finančných údajov a ukončenie podnikania. Postup a novelizácia pri založení s. r. o. v roku 2023.