Sociálny podnik – registrácia, účtovníctvo a dane - Gášpárová, Eva
Sektor sociálnej ekonomiky vrátane sociálnych podnikov legislatívne upravuje zákon č. 112/2018 Z. z. o sociálnej ekonomike a sociálnych podnikoch. Na základe aplikačnej praxe s cieľom posilniť a podporiť priaznivé prostredie pre rozvoj sociálnej ekonomiky sa zákonom č. 494/2022 Z. z. zákon o sociálnej ekonomike a sociálnych podnikoch novelizoval. Na účely poskytovania informácií o sociálnej ekonomike sú zriadené Regionálne centrá sociálnej ekonomiky. Definovanie subjektu sociálnej ekonomiky a registrovaného sociálneho podniku. Zamestnávanie znevýhodnených a zraniteľných osôb v integračných podnikoch. Účtovníctvo a dane registrovaného sociálneho podniku.