Rodinný podnik – právny rámec - Gášpárová, Eva
Zákonom č. 494/2022 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 112/2018 Z. z. o sociálnej ekonomike a sociálnych podnikoch, sa s účinnosťou od 1. 7. 2023 v zákone doplnili nové ustanovenia týkajúce sa rodinných podnikov, čím rodinné podnikanie nadobudlo samostatný právny rámec s dôrazom na existenciu rodinných väzieb. Definovanie rodinného podniku, evidovaného rodinného podniku a registrovaného rodinného podniku.