Zánik obchodnej spoločnosti likvidáciou z daňového a účtovného pohľadu - Sandtner, Lucia
Proces likvidácie obchodnej spoločnosti, s komplexným príkladom. Príprava mimoriadnej účtovnej závierky. Zvolanie valného zhromaždenia, rozhodnutie o vstupe spoločnosti do likvidácie a o vymenovaní likvidátora a zloženie preddavku na likvidáciu do notárskej úschovy. Zostavenie mimoriadnej účtovnej závierky ku dňu predchádzajúcemu deň vstupu do likvidácie. Vyhotovenie základného zoznamu prihlásených pohľadávok a základného zoznamu majetku spoločnosti a uloženie do zbierky listín. Uspokojenie pohľadávok. Zostavenie mimoriadnej účtovnej závierky ku dňu skončenia likvidácie, konečnej správy o priebehu likvidácie a návrhu na rozdelenie likvidačného zostatku a zverejnenie oznámenia. Zvolanie valného zhromaždenia a schválenie mimoriadnej účtovnej závierky, konečnej správy likvidátora a návrhu na rozdelenie likvidačného zostatku a zverejnenie oznámenia. Výmaz spoločnosti z obchodného registra. Účtovanie v likvidácii. Povinnosti účtovnej jednotky ku dňu skončenia likvidácie. Podiel na likvidačnom zostatku. Daňové povinnosti v likvidácii. Ďanová strata v likvidácii. Predĺženie iba na základe žiadosti. Automobily v majetku.