The Impacts of Agricultural Subsidies of Common Agricultural Policy on Agricultural Emissions: The Case of the European Union - Balogh, Máté Jeremiás
Poľnohospodárstvo je jedným z hlavných prispievateľov k emisiám uhlíka a výrazne ho ovplyvňuje aj meniaca sa klíma. Článok skúma vplyv podpory poľnohospodárstva na emisie skleníkových plynov (GHG) z poľnohospodárstva v Európskej únii. Na preskúmanie vplyvu dotácií v rámci Spoločnej poľnohospodárskej politiky (SPP) na znižovanie emisií skleníkových plynov z poľnohospodárstva sa použili panelové regresné modely.