Chudoba a sociálne vylúčenie v SR v čase nástupu pandémie covid-19 - Šipikalová, Silvia, 1979-
Napriek značnému pokroku, v miere chudoby, alebo sociálneho vylúčenia na Slovensku je chudoba a sociálne vylúčenie naďalej vážnym fenoménom vo vybraných regiónoch SR, ako dôsledok pretrvávajúcej priestorovej diferenciácie. Nástup pandémie sa v jednotlivých regiónoch prejavil v rôznej miere.