Poskytovanie nenárokových cestovných náhrad v rozpočtových a príspevkových organizáciách - Minková, Ľuboslava
Každý zamestnávateľ je podľa § 145 ods. 1 zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v z. n. p. povinný poskytovať zamestnancom náhradu výdavkov, ktoré im vzniknú v súvislosti s výkonom práce, a to podľa osobitného predpisu, ktorým je zákon č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách v z. n. p. Tuzemská a zahraničná pracovná cesta. Cesta mimo rozvrhu pracovnej zmeny. Cestovné náhrady - dane a odvody.