Nízkopríjmový konateľ spoločnosti s ručením obmedzeným a zdravotné odvody od roku 2023 - Furmaník, Peter
V roku 2023 bolo zavedené nové zákonné minimum sumy zdravotného poistenia pre nízkopríjmových zamestnancov a povinnosť doplácania zdravotného odvodu do tohto minima, a to z vrecka samotného zamestnanca. Uvedená povinnosť sa, okrem zamestnancov v režime pracovného práva, týka aj spoločníkov či konateľov spoločností s ručením obmedzeným. Nové pravidlá, ich aplikácia v praxi, ako aj osobitosti odmeňovania konateľov a spoločníkov.