Odpisovanie automobilu v osobitných prípadoch - Kolembus, Anton
Automobil je hmotný majetok, ktorý má charakter dlhodobého použitia a jeho obstarávacia cena je spravidla vyššia ako je limit na zaradenie hmotného majetku do dlhodobého hmotného majetku. Automobil sa preto považuje z hľadiska účtovného a daňového za dlhodobý hmotný majetok.