Business Structures of Small and Medium-sized Enterprises in the Slovak Republic - Belanová, Katarína, 1978-
Cieľom príspevku je charakterizovať vývoj a frekvenciu jednotlivých právnych foriem malých a stredných podnikov v SR prostredníctvom analýzy. Na tento účel boli použité najmä sekundárne údaje údaje Štatistického úradu SR. Podľa zistení je štruktúra MSP podľa právnych foriem charakteristická prevažujúcim podielom fyzických osôb (podnikateľov alebo živnostníkov).