Effects of Fiscal Policy Uncertainty on Turkish Economy - Kasal, Suleyman
Neistota je jednou z najdôležitejších otázok pre hospodárske subjekty. Neistota v daňovej, výdavkovej a dlhovej politike má dopad na ekonomiku. Autori v tejto štúdii skúmali, ako neistota v oblasti fiškálnej politiky ovplyvňuje tureckú ekonomiku. Kvantifikácia indexu neistoty tureckej fiškálnej politiky na základe meraní volatility medzi 1. štvrťrokom 1998 a 4. štvrťrokom 2020. Analýza dopadov neistoty fiškálnej politiky na tureckú ekonomiku pomocou modelu VAR. Zistenie, že šoky spojené s neistotou vo fiškálnej politike majú škodlivé a dlhodobé účinky na tureckú ekonomiku.