Podanie dodatočného daňového priznania a jeho špecifiká - Jurčíková, Božena
Podanie daňového priznania alebo dodatočného daňového prizania je úkon, ktorý upravuje daňový poriadok, ak osobitné predpisy neustanovujú inak. Obsahom je problematika podania daňového priznania a dodatočného daňového priznania k dani z príjmov. Dodatočné daňové priznanie možno podať do uplynutia 5 rokov od konca roka, v ktorom vznikla povinnosť podať riadne daňové priznanie. Zákon vymedzuje situácie, kedy daňový subjekt nemôže podať dodatočné daňové priznania.