Podanie dodatočných daňových priznaní za vybrané druhy daní - Jurčíková, Božena
Platiteľ dane podľa § 4 (tuzemský platiteľ) je povinný podať aj nulové daňové priznanie k DPH, v prípade ak v zdaňovacom období nevznikla žiadna daňová povinnosť ani nárok na odpočet. Dodatočný kontrolný výkaz podáva platiteľ po uplynutí lehoty na podanie kontrolného výkazu, a to len vtedy, ak zistí, že údaje v podanom kontrolnom výkaze sú neúplné alebo nesprávne. V dodatočnom kontrolnom výkaze sa uvádzajú len opravené a doplnené údaje. Obsahom článku je aj problematika dodatočného súhrnného výkazu za daň z pridanej hodnoty a podania dodatočného priznania k miestnym daniam, ktoré spravuje obec.