Dotácie v čase energetickej krízy - Ministerstvo hospodárstva SR - Hrtánek, Ladislav
V súčasnosti možno konštatovať nárast cien elektrickej energie, plynu a aj tepla. V dôsledku cenového nárastu v energetike dochádza aj k nevyhnutému nárastu vstupných nákladov firiem a verejného sektora. V súvislosti s podporou štátu prostredníctvom Ministerstva hospodárstva SR bol prijatý zákon o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR. V prípade energetickej krízy ide o dotáciu na pokrytie dodatočných nákladov v dôsledku zvýšenia cien plynu a elektriny a dotáciu na pokrytie rozdielu cien tepla. Za akých podmienok možno poskytnúť fyzickej osobe - podnikateľovi dotáciu? Na základe čoho sa poukáže žiadateľovi dotácia?