Generálny pardon - Sociálna poisťovňa - Mrukviová Tomiová, Sandra
Za neodvedenie poistného, prípadne za odvedenie poistného v nižšej sume, alebo za oneskorené odvedenie poistného hrozí fyzickej alebo právnickej osobe uloženie sankcie, a to vo forme penále. V súčasnosti môže pomôcť situáciu dlžníkov uľahčiť príležitostný systém oddlženia - tzv. generálny pardon. Generálny pardon je mimoriadne legislatívne riešenie odpustenia povinnosti platiť penále, resp. nepredpísané penále. Čo je jeho účelom a v akom období prebieha? Akým komplikáciám sa vystavuje poistenec pri existujúcom dlhu voči Sociálnej poisťovni?