Rodinné podnikanie - rodinná firma - Tichý, Miroslav
Čo je potrebné chápať pod pojmom rodinná firma? Ide o obchodnú spoločnosť, družstvo alebo fyzickú osobu - podnikateľa. V prípade fyzickej osoby - podnikateľa platí, že najmenej jeden člen spoločnej rodiny je v pracovnoprávnom vzťahu s touto fyzickou osobou - podnikateľom. Kto patrí medzi členov spoločnej rodiny? Aké legislatívne zmeny budú platiť od 1. júla 2023?