Postoj k riziku a jeho formovanie v rámci vzdelávacieho procesu - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Z hľadiska výchovy budúcich obchodníkov, marketérov a manažérov, ktorí sa v podstate denne rozhodujú rôzneho druhu v rôznych informačných súvislostiach, je dôležité v pedagogickom procese zamerať sa aj na poznanie zákonitostí rozhodovania v rizikových podmienkach. Cieľom príspevku je identifikovať zmeny v postoji k riziku v dôsledku participácie na edukačnom procese. Výskum je zameraný na študentov magisterského študijného programu Podnikové podnikanie a marketing na Obchodnej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach, ktorí absolvovali kurz Riadenie podnikových rizík.