Mediálna gramotnosť a jej rozvoj v rámci vzdelávacieho procesu - Bruothová, Michaela, 1979-
V rámci výchovy budúcich biznismenov, marketérov a manažérov, ktorí sú v podstate dennodenne konfrontovaní s novinkami rôzneho typu z globálneho prostredia, je dôležité zamerať sa na prácu s médiami a pestovanie mediálnej gramotnosti v pedagogickom procese. Cieľom príspevku je identifikovať zmeny v úrovni mediálnej gramotnosti pod vplyvom vzdelávacieho procesu. Výskum je zameraný na študentov magisterského študijného programu Podnikové podnikanie a marketing na Obchodnej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach, ktorí absolvovali predmet Internetová komunikácia.