Registrácia zamestnancov v poisťovni počas materskej a otcovskej dovolenky - Matlovičová, Iveta
V súvislosti s nástupom a ukončením čerpania materskej, či otcovskej dovolenky a rodičovskej dovolenky, spojených s poskytovaním hmotného zabezpečenia počas tohto obdobia, má zamestnávateľ voči príslušnej zdravotnej poisťovni zamestnanca a Sociálnej poisťovni oznamovacie povinnosti, ktoré mu ukladá zákon o zdravotnom poistení a zákon o sociálnom poistení. Z akého vymeriavacieho základu platí štát poistné na zdravotné poistenie?