Oznamovacie povinnosti voči ZP a SP počas materskej a otcovskej dovolenky - Matlovičová, Iveta
Oznamovacie povinnosti o zmene platiteľa poistného plní zamestnávateľ voči zdravotnej poisťovni pod príslušnými kódmi, ktorými oznamuje začiatok a koniec platnosti príslušnej kategórie platiteľa poistného. Pri čerpaní materskej, otcovskej a rodičovskej dovolenky dochádza na účely sociálneho poistenia aj k vzniku vylúčenia povinnosti platiť poistné a k prerušeniu povinného poistenia. Kedy nemusí zamestnávateľ oznamovať zdravotnej poisťovni údaje o zmene platiteľa poistného?