Krátenie dovolenky z dôvodu neprítomnosti zamestnanca - Matlovičová, Iveta
Uplatňovanie inštitútu krátenia dovolenky je založené na dobrovoľnej báze, t. j. zamestnávateľ môže (nie je povinný) krátiť dovolenku. Zamestnancovi možno krátiť len dovolenku, na ktorú mu vznikol nárok. Aká zásada sa uplatňuje pri krátení dovolenky? Aké dve podmienky musia byť súbežne splnené, aby bolo možné krátiť zamestnancovi dovolenku?