Daň z nehnuteľností - Mintál, Ján
Daň z nehnuteľností je tzv. miestnou daňou, ktorú môže ukladať obec. Daň z nehnuteľností zahŕňa daň z pozemkov, daň zo stavieb a daň z bytov a z nebytových priestorov v bytovom dome. Kto je daňovníkom pri stavbách spravovaných Slovenským pozemkovým fondom, ktoré sú v nájme? Ako je to v prípade, ak je stavba v spoluvlastníctve viacerých daňovníkov? Je daň z nehnuteľnosti daňovým výdavkom?