Cezhraničná dochádzka do zamestnania v spojitosti so súčasným a trvalým pobytom podľa SODB 2021 - Gurová, Patrícia
Článok sa zaoberá cezhraničnou dochádzkou obyvateľov do zamestnania v kontexte súčasného a trvalého pobytu na základe údajov získaných zo Sčítania obyvateľov, domov a bytov 2021. Hlavným cieľom je analyzovať pobyt obyvateľov (súčasný vs. trvalý) a ich cezhraničnú dochádzku do práce s pridruženými charakteristikami dochádzky a zamestnanecko-vzdelanostnou štruktúrou.