Zostavenie záverečného účtu obce a vyššieho územného celku - Veverková Konečná, Ingrid
Zostavenie záverečného účtu obce za rok 2022 so zreteľom na novelu zákona č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z.n.p. zákonom č. 365/2022 Z. z., ktorá nadobudla účinnosť 15 decembra 2022. Novela zákona a jej aplikácia v praxi územnej samosprávy mohla ovplyvniť zostavenie záverečného účtu za rok 2022. Praktické príklady, ktoré môžu nastať pri zostavovaní záverečného účtu a pri výpočte prebytku, resp. schodku hospodárenia za rok 2022 so zreteľom na uvedenú novelu zákona č. 583/2004 Z. z.