Dependence of the Tourism Development on the Implementation of European Structural and Investment Funds in Slovakia - Jánošková, Kristína, 1995-
Cestovný ruch je v mnohých ekonomikách považovaný za kľúčový sektor. Rozvoj cestovného ruchu je však finančne náročný a vyžaduje si viaceré zdroje. Európske štrukturálne a investičné fondy sa považujú za jeden z týchto zdrojov. Cieľom príspevku je preskúmať závislosť rozvoja cestovného ruchu od čerpania európskych štrukturálnych a investičných fondov na Slovensku a jeho regiónoch v programovom období 2014-2020. V práci bola použitá regresná a korelačná analýza. V článku bola nulová hypotéza zamietnutá, ale podľa korelačného koeficientu je vplyv rozvoja cestovného ruchu na realizáciu slabý.