Technické zhodnotenie prenajatej nehnuteľnosti - účtovné a daňové súvislosti - Vanková, Lucia
Zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. v § 17 ods. 20 špecificky upravuje situáciu, keď nájomca so súhlasom prenajímateľa vynaložil výdavky na technické zhodnotenie nad rámec povinností dohodnutých v nájomnej zmluve, ktoré neboli prenajímateľom uhradené, a z toho dôvodu u prenajímateľa príde k nepeňažnému príjmu a k povinnosti zvýšenia základu dane o hodnotu tohto nepeňažného príjmu.