Manažérske pohľady na medzinárodné podnikanie rodinných podnikov - Mura, Ladislav, 1979-
Podnikateľská činnosť rodinných podnikov sa v súčasnosti vykonáva nielen v slovenskom podnikateľskom priestore. Výskyt množstva konkurencie spôsobuje potrebu hľadať iné a nové možnosti pre rozvoj podnikateľskej činnosti. Rozšírenie priestoru, v ktorom podnikajú rodinné podniky, je možný ich vstupom do medzinárodného podnikateľského prostredia, ktoré im poskytuje dostatok nových príležtostí pre ich možný rast. Pôsobenie v medzinárodnom priestore však kladie iné nároky na manažment podnikateľskej činnosti. Preto na tomto priestore fokusujeme na niektore manažérske aspekty v medzinárodnom podnikaní špecifickej skupiny podnikov. Cieľom príspevku je priblížiť, ozrejmiť a poukázzať na odlišnosť riadenia rodinného podnikania v medzinárodnom priestore v porovnaní s podnikaním na Slovensku.